“Pidät tai et – CONNEXT!”

Lähes vuoden valmistelun jälkeen CONNEXT for inclusion -hankkeen kumppanit pääsivät vihdoin kokoontumaan yhteen käynnistämään yhteistyötä käytännössä. Työntekijät ESLU:sta, HNMKY:stä, Omniasta, Stadin aikuis- ja ammattiopistosta sekä hanketta koordinoivasta Metropoliasta tapasivat helmikuun 2019 alussa Myllypuron kampuksella.

CONNEXT:issa on tarkoitus toimia kuten se opettaa eli liikkuminen ja toiminnallisuus on läsnä myös hanketapaamisissa. Tutustuminen toteutettiinkin sirkusharjoitteita soveltaen villalankakerien ja kehojanojen avulla.

Käynnistyspäivän aikana ideoitiin esimerkiksi hankkeen slogania. Hersyvimmät naurut sai ehdotus “Pidät tai et – CONNEXT”, mutta jatkoon sitä ei äänestetty. Hankkeen ytimessä on sillan rakentaminen, nuorten tukeminen, suunnan löytäminen ja kartalle pääsy pelillisyyttä hyödyntämällä. Lopullisia sloganeita valittiin kaksi: ”Oppimispeleillä elämä haltuun!” ja ”Toiminnallisuudella osalliseksi!”.

Käynnistyspäivän aikana työntekijät miettivät myös omaa osaamistaan ja mitä tukea tarvitsevat muilta, jotta pääsevät yhteisiin tavoitteisiin. Selväksi tuli, että hanketta on toteuttamassa juuri oikeat organisaatiot ja ihmiset, sillä osaamista tuntui löytyvän juuri sopivasti jokaisen tuen tarpeisiin.

Perusteellisemmin CONNEXT:in työntekijät pääsevät käärimään hihansa ja tarttumaan kehittämistyöhön Belgian Ghentissä järjestettävän koulutuksen jälkeen maaliskuun lopussa. Sen jälkeen lähdetään suunnittelemaan pelillisen kaupunkisuunnistuksen pilotteja ja vähitellen myös kehitetyn jakamista muille ammattilaisille.

Kannattaa pysyä kuulolla!

Lisätietoja

Teksti: Mai Salmenkangas, Metropolia Ammattikorkeakoulu
Kuva: Anu Ipatti, Metropolia Ammattikorkeakoulu