Pelejä bisnesenkeleistä sukupuolisensitiivisyyteen

Kysy neljältä vastaantulijalta, mitä palveluita tai tuotteita he tarvitsisivat. Piirrä uuden yrityksesi logo värillisillä liiduilla asvalttiin. Haastattele yrittäjää ja videoi vastaus, mitkä kolme asiaa olivat hänen yrityksensä alkutaipaleella vaikeinta.

Nämä ovat esimerkkejä Business Angels -peliin kuuluvista tehtävistä, joita kouluttajat suorittivat CONNEXT:in ensimmäisessä koulutuksessa Ghentissä ja samalla tutustuivat S_U+G Serious Urban Game® -pelien saloihin. Kyseisen pelin tavoitteena on vahvistaa nuorten sisäistä yrittäjyyttä ja lisätä tietoa yritystoiminnasta. Tehtäviä suoritetaan eri puolilla kaupunkia ja raportoidaan [ew32]-järjestön sähköiselle pelialustalle.

Suomessa monella on jo kokemusta kaupunkisuunnistuksesta ja oppimispeleistä esimerkiksi seppo.io-alustan ansiosta. [ew32]:n kehittämä tekninen alusta on samankaltainen. Järjestöllä on kuitenkin vuosien kokemus pedagogisesti perusteltujen pelien systemaattisesta sisällöllisestä kehittämisestä. Siksi he näyttävätkin tuntevan tehokkaimmat motivoinnin ja innostamisen keinot.

Ghentin koulutuksessa vahvistettiin, että suomalaisessa CONNEXT:issa kehitetään pelejä esimerkiksi opiskelijoiden hyvinvointiin, opinto- ja uraohjaukseen sekä työllistymiseen liittyen. Lisäksi Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu muuntaa Järkkää tapahtuma -koulutuksensa toiminnalliseksi kaupunkisuunnistusta hyödyntäen.

Erityisen herkullinen yhteistyön paikka löytyi Poikien talon ja ruotsalaisen CONNEXT-hankkeen välille, sillä molemmat haluavat kehittää vuoden 2019 aikana sukupuolisensitiivisyyteen liittyvää kaupunkisuunnistuksellista oppimispeliä. Työryhmän tuntien voisi lyödä vaikka vetoa, että se sisältää erityisesti valokuvaamalla toteutettavia tehtäviä!

Teksti: Mai Salmenkangas, Metropolia Ammattikorkeakoulu 

Kuva: CONNEXT-kouluttajien pienryhmä