Väline opiskelupaikan löytämiseen – jaa ideasi!

CONNEXT on kehittänyt infografiikkaa, joka auttaa vertailemaan erilaisia oppilaitoksia Suomessa. Milloin sinne voi hakeutua opiskelemaan? Millaista opiskelu on? Millaisia valmiuksia tästä oppilaitoksesta saa työmarkkinoille? Kohti sopivaa opiskelupaikkaa -infografiikan tavoitteena on helpottaa nuoren siirtymistä peruskoulun jälkeisiin opintoihin. Neljä infografiikkasivua löydät täältä.

Nyt kuvasivut ovat valmiit käytettäväksi – mutta miten infografiikkaa voisi käyttää niin, että ohjaustilanteesta tulee mahdollisimman aktiivinen ja innostava? CONNEXT-hanke kutsuu kaikki ideoimaan kevään 2020 aikana, miten infografiikkaa voisi soveltaa yksilö- tai ryhmäohjauksessa, luokkahuoneessa tai vanhempainillassa, etäyhteyden kautta tai lähikontaktissa!

CONNEXT-hankkeessa työstetään infografiikasta Seppo.io-peliä. Mikä on sinun innostava ideasi? Ideoita voi lähettää kesään asti osoitteeseen: mai.salmenkangas @ metropolia.fi  Syksyllä 2020 infografiikan yhteyteen julkaistaan ohjaajan ohjeet, jotka esittelevät myös innostavimmat ohjausideat.

Kohti sopivaa opiskelupaikkaa -infografiikka on suunniteltu henkilöille, jotka eivät tunne suomalaista koulujärjestelmää juurikaan ja joiden kielitaito ei ehkä vielä mahdollista muun opinto- ja uraohjausmateriaalin hyödyntämistä. CONNEXT-hankkeessa uskotaan, että erityisesti infografiikan toiminnallinen käsittely voi aikaansaada omakohtaisia oivalluksia ja innostusta oman opintopolun suunnittelua kohtaan.

Sosionomiopiskelija Nea Kaila kehitti infografiikan prototyypin opinnäytetyössään. Prototyypin kehittämistä jatkettiin nykyiseen asuunsa mm. Ohjaamosta, Diak:n tulkkiopiskelijoilta, useilta opinto-ohjaajilta, järjestöiltä ja muilta ohjaustyötä tekeviltä saadun palautteen perusteella. Kiitos kaikille kehittämistyöhön osallistuneille!

Neljä valmista infografiikkasivua löydät täältä.

 

Teksti: Mai Salmenkangas, Metropolia Ammattikorkeakoulu

Kuva (kuvakaappaus infografiikasta): Anna Sarkama/Peippo