Seppoa pelaamalla kesätyöt käyntiin

Kauniina, kesäisenä toukokuun päivänä kokoontuivat HNMKY:n tulevat Yökoriksen kesätyöntekijät yhteen ja tutustuivat sekä toisiinsa että tulevaan kesätyöhönsä pelaamalla mobiilisti Seppo.io-alustalle tehtyä peliä.

Paikalla oli nelisenkymmentä nuorta, joista iso osa oli maahanmuuttajataustaisia ja elämänsä ensimmäisen kesätyön äärellä. 

Pelaaminen toteutettiin pienryhmissä ja nuoret jalkautuivat ulos tekemään monenlaisia tehtäviä, joissa tuli esimerkiksi aktivoitua Yökoriksen somessa tai pohtia HNMKYn arvoja. Pelaamisessa näkyi nuorten into ja parituntinen kului kuin siivillä. 

Seppoalustalla pelaaminen oli kaikille uutta. Pieniä teknisiä haasteita tuli välillä vastaan, mutta kiinnostavat tehtävät ja konkreettinen yhteinen tekeminen pitivät yllä hyvää fiilistä!

Kiinnostavinta kuitenkin oli, että Seppo-pelialustan käyttö ei kuitenkaan jäänyt HNMKY:n kesätyöntekijöillä vain kertaluonteiseen kokeilemiseen, vaan heillä oli mahdollista pelata ja tehdä työhönsä liittyviä tehtäviä läpi koko kesän. Tämä kesän mittainen pelaaminen oli kokeiluna aivan uudenlainen lähestymistapa, josta varmasti kuullaan vielä lisää! 

Pelaamisen hyödyntäminen monimuotoisesti joko kertaluontoisena tai pitkäkestoisena tapahtumana tarjoaa sekä nuorille että ohjaajille monenlaisia mahdollisuuksia oppia ja kokeilla uutta.

Muistathan, että pelaamisen ja oppimisen yhdistämisessä vain oma mielikuvituksesi on rajana!

 

Teksti ja valokuva: Tiina Lehto-Lundén/ Metropolia Ammattikorkeakoulu